FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

domingo, 10 de junio de 2012

NOTA DE PREMSA AVV  SOBRE TANCAMENT PISCINA RAMBLETA 8-06-2012


El Poliesportiu Rambleta no reobrirà les seues portes fins a dins de cinc o sis mesos
València, 8 de juny de 2012

La Fundació Esportiva Municipal ha permès a l'Associació de Veïnes i Veïns del barri Sant Marcel•lí, assistir a la reunió de la Junta Rectora del citat organisme celebrada aquest matí a la Sala de Comissions del Consistori Municipal.

En la citada reunió Cristóbal Grau, Delegat d'Esports i president de la Fundació, ha informat de la situació actual en la qual es troba el Poliesportiu Rambleta. Davant la sorpresa del representant dels veïns, Grau ha assegurat que la situació actual de suspensió del servei decretada pel jutge, no permet l'inici dels tràmits per a una nova adjudicació. Per tant, ha assegurat que fins i tot amb les previsions més optimistes el Poliesportiu Rambleta no reobrirà les seues portes fins a finals d'octubre o principis de novembre. Caldrà esperar a iniciar els tràmits per a la seua nova adjudicació fins que es resolga el contracte, un fet pel qual no s'ha donat data alguna.

Oposició i veïns han plantejat a Grau, que la Fundació es fes càrrec en el ínterin entre la data actual i la nova adjudicació. Aquesta proposta ha estat rebutjada per dues raons, una de caràcter legal (no poden entrar en Rambleta ni l'Ajuntament ni qualsevol altra empresa o gestora privada, mentre no es resolga el contracte actual) i una altra de tipus polític-econòmic (per fer-se càrrec la Fundació hauria d'estar contemplat als pressupostos municipals de 2012 o caldria fer una modificació dels mateixos; un procés que s'allargaria en el temps igual o més que la nova adjudicació.

Això sí, Grau s'ha compromès amb oposició i veïns al fet que una vegada resolt el contracte actual, els terminis per a una nova adjudicació siguen els mínims exigits i, a petició dels mateixos actors, es buscarà per part de la Regidoria de Benestar Social un solució per a usuaris de Rambleta pertanyents a col·lectius de discapacitats. També s'ha compromès amb els veïns al fet que en el plec de condicions de la nova adjudicació es recoga el condicionament de les instal·lacions, així com la reparació o substitució dels actuals aparells del Poliesportiu. D'altra banda en la nova adjudicació el cànon a satisfer per l'adjudicatària estarà a tenor de la realitat econòmica actual.

Segons ha assenyalat el president de la Fundació, és la primera vegada que no es resol o rescindeix una adjudicació de la Fundació per mutu acord (amb anterioritat s'han resolt tres o quatre contractes pel citat sistema), per això la negativa de la UTE que gestionava Rambleta a resoldre el contracte per mutu acord, els ha enxampat a contrapèl. No obstant això, els veïns entenem, que en el seu moment s'havia d'haver aplicat la clàusula 22 j del plec de condicions que estableix com una de les causes d'extinció de l'adjudicació “la demora de sis mesos en el pagament de les quantitats previstes en concepte de cànon”.

Finalment assenyalar que Grau, s'ha compromès al fet que en una setmana l'empresa procedirà a retornar la part de l'import dels abonaments no utilitzada i que, en cas de no fer-ho l'empresa, assumirà subsidiàriament aquesta responsabilitat la Fundació Esportiva Municipal. El malestar i cabreig que ha causat en l'entitat veïnal l'anunci de tancament del Poliesportiu Rambleta per almenys cinc o sis mesos, no ha estat obstacle perquè els veïns hajen agraït a Grau, la seua puntual informació.

No hay comentarios: