FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

miércoles, 23 de septiembre de 2009

Representants veïnals de Sant Marcel•lí i de Camí Reial es reunixen per l'obres de l'AVE


Representants de l'associacions de veïns de Sant Marcel·lí i de Camí Reial es van reunir dimarts passat amb representants de l'ADIF (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries) i COMSA empresa adjudicatària de les Obres del Nuc Sud ferroviari en què s'inclou l'Alta Velocitat (AVE).

En la reunió, que s'emmarca dins de les reunions periòdiques que l'ADIF i COMSA mantenen amb les associacions veïnals dels barris afectats per les Obres de l'AVE, es va fer un seguiment de l'estat actual de les obres. Es van tractar temes de data de finalització parcial i total d'obres, així com les queixes que alguns veïns han manifestat derivades de les obres, tals clots en el carrer Sant Vicent, enllumenat i senyalització deficients en vials provisionals, sorolls i pols.

Quant a la posada en servici de vials i infraestructures ens han informat que, a mitjan octubre, està previst obrir al trànsit el pont situat junt amb el camp de futbol i tanatori municipal, en el Cº Vell de Picassent o prolong. de Gaspar Aguilar, perquè puga donar servici en les vespres de la celebració de la festivitat de Tots Sants.

S'espera que els túnels del tram comprés entre el carrer Pius IX i José Soto Micó estiguen acabats a finals d'any o principis del següent i que, entre maig o juny del 2010, s'unisquen de nou els carrers Sant Vicent i Soto Micó, quedant comunicats els nostres barris prescindint ja de l'antic pas inferior, és a dir en línia recta i a cota zero i, així mateix, es podrà circular ja pel vial que es construirà per damunt dels túnels i que ens comunicarà amb la V-30 o marges del nou llit del Túria.

L'empresa constructora ha començat a reparar els clots, i en breu ho farà amb l'enllumenat i senyalització. Quant al tema de sorolls i pols, han manifestat que el problema de la pols s'està pal·liant amb l'arribada de les pluges i de la tardor. Durant l'estiu s'ha regat contínuament l'obra amb bótes, encara que és una època en la qual és difícil eliminar per complet la pols. L'associació estarà atenta perquè, si amb l'arribada de la primavera s'agreuja novament el problema, es procedisca a regar assíduament les zones de terra a fi de minimitzar les molèsties.

Quant al problema dels sorolls ens ha comentat que són de més difícil solució perquè al tractar-se d'unes obres de gran complexitat, on hi ha diferents infraestructures i servicis: platja de vies ferroviàries en servici, col·lectors, aigua potable, gas, electricitat, etc. servicis que no poden tallar-se, és necessari treballar inclús a les nits.

Des de l'Associació de Veïns, es demana als veïns afectats, que si es comprova que s'excedixen en les autoritzacions, ho comuniqueu a l'associació de veïns perquè ho pose en coneixement de l'ADIF, que procedirà a comprovar si els treballs nocturns en qüestió estan autoritzats o no i que s'extremen les mesures al màxim per a inferir les menors molèsties. Els tècnics d'ADIF són conscients de les molèsties que generen estes obres tan complexes i ens van manifestar que reiterem als veïns les disculpes pels perjuís que patixen, encara que també van manifestar que no s'estan escatimant esforços per a minimitzar al màxim les molèsties.

No hay comentarios: