FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

lunes, 28 de septiembre de 2009

El Projecte de renovació d’enllumenat del barri Sant Marcel•lí ja està en marxa




Del projecte de renovació d'enllumenat del barri, que s’està duguent a terme des de finals d’agost, i del que ja podem observar fanals instal·lats als carrers Pius IX i Músic Cabanilles, cal dir que el seu finançament és a càrrec del Fons Estatal d'Inversió Local, més conegut com Pla Zapatero. Este projecte contempla la col·locació de prop de 400 nous punts de llum i els carrers afectats són:
• Pius IX números imparells o senars (la part edificada)
• Salvador Perles (tot)
• Músic Cabanilles (tot)
• Enginyer José Sirera (des del carrer Sant Marcel·lí fins a Sant Pius X)
• Tomás Sala (des del carrer Sant Marcel·lí fins Pius IX)
• Sant Pius X (tot)
• Rvdo. José Noguera (tot)
• Plaça Miquel Català Gomis
• Plaça Monsenyor Óscar Romero
• Plaça Alqueria dels Balcons

El tipus de fanals que s'estan instal·lant són del model fernandino, el mateix que hi ha actualment instal·lat en el carrer Sant Marcel·lí amb peu de ferro forjat. Este serà el model que s'instal·larà els els carrers Salvador Perles, Músic Cabanilles, Enginyer José Sirera (tram Sant Marcel·lí-Sant Pius X) i Pius IX. Als carrers Reverend José Noguera i Sant Pius X s'instal·larà el sistema de braç o aplic fixat a la paret de les fatxades, com en l'actualitat, amb punt de llum o fanal del mateix model que la resta de carrers del barri dalt esmentats. El tram de l'avinguda Doctor Tomás Sala o del Bulevard Sud, entre els números 8 i 12, s'instal·larà el mateix model de fanal, de peu de ferro forjat, que està instal·lat actualment en el Bulevard a fi de mantindre una mateixa estètica en tot el vial.

Desconeixem l'import del projecte, perquè esta inclòs per tres milions d'euros junt amb els d'altres barris de la ciutat. Cal assenyalar que es tracta d'una actuación de gran calat perquè el barri Sant Marcel·lí, si s'exceptuen els dos vials o artèries principals (els carrers Sant Marcel·lí i Arquebisbe Olaechea), la resta encara manté enllumenat de bàcul, conegut més popularment com de carretera.

Distància: La normativa establix que els punts de llum han de situar-se a una distància entre si de 15 metres, encara que en els casos en què algun obstacle de tipus arquitectònic o urbanístic ho impedisca, la distància pot oscil·lar entre els 14 i els 17 metres.

Potència: Tots els punts de llum tindran un potència de 150 W (els que hi ha actualment instal·lats tenen 250 W) i cada fanal estarà equipat amb un bloc òptic que millora el rendiment del punt de llum. Esta potència de 150 W, menor que la dels punts de llum instal·lats actualment en la barri, ve determinada per tres variable o motius; la normativa actual sobre enllumenat públic, les limitacions pressupostàries i l'estalvi de consum energètic.

Finalment la Delegació d'Enllumenat de l'Ajuntament de València ha informat, a l'Associació de Veïnes i Veïns, que des de fa un temps du a terme una política d'estalvi de consum energètic basat a disminuir la potència dels punts de llum durant gran part de les hores nocturnes; a l'estiu des de l'11 de la nit i a l'hivern a partir de les 10 de la nit. Esta iniciativa permet, en paraules del portaveu de la Delegació d'Enllumenat, reduir, segons l'època de l'any, entre un 35 i un 40 % el consum d'energia. La mateixa font va informar que a esta iniciativa cal afegir l'apagat de fonts ornamentals i monuments equipats amb enllumenat elèctric públic.

No hay comentarios: