FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

lunes, 8 de junio de 2009

Parc de la Rambleta




7 anys després de la seua inauguració, la segona fase del Parc de la Rambleta seguix bloquejada

Més de tres dècades després de l'inici de la seua reivindicació i de set anys que Rita Barberá inaugurara a “bombo, platet i traca” la primera fase del Parc de la Rambleta, res se sap de l'execució de la seua segona fase i no diguem res de la tercera i última fase.

Com es recordarà el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, de 2002 Rita Barberá va inaugurar, amb mascletá inclosa, la primera fase de La Rambleta en el discurs inaugural de la qual va prometre que en la següent legislatura, els veïns, veuríem la segona fase. Eixa legislatura va concloure al maig del 2007 i dos anys després no s'albira cap avanç en el projecte.

Els veïns ens hem reunit, periòdica i alternativament, amb les delegacions d'Urbanisme (per tractar-se d'un SGEL) i d'Expropiacions, sense que fins a la data s'haja produït cap avanç. Urbanisme ens diu que el projecte, que ha sigut redactat per un Estudi d'Arquitectura extern a l'Ajuntament, esta totalment llest per a la seua aprovació i que ha proposat moltes vegades a la Delegació d'Expropiacions el sòl a expropiar per a la seua realització. Però després, quan acudim a la Delegació d'Expropiacions, esta ens diu que el pressupost o cost econòmic de l'expropiació de la parcel·la central de la segona fase del parc de La Rambleta és major que el pressupost total que la delegació d'Expropiacions té assignat per a adquirir sòl.

La veritat és que en els pressupostos municipals de 2009 no s'ha posat un sol euro per a expropiar sòl per al parc de la Rambleta. Davant d'esta situació la nostra entitat veïnal ha demanat fa escasses dates una entrevista amb Silvestre Senent, delegat d'Hisenda, per a exigir-li que desbloquege d'una vegada per sempre el projecte, i també perquè els pressupostos de 2010 contemplen el finançament de les obres d'urbanització de la part superior dels túnels d'AVE, no siga cas que l'ADIF repose les infraestructures afectades per les obres i la resta d'actuacions que corresponen a la Generalitat i a l'Ajuntament “dormen en el somni dels justos”.

No hay comentarios: