FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

martes, 9 de septiembre de 2008

El Parc de la Rambleta inconclús 30 anys després

Més de tres dècades després de l'inici de la seua reivindicació i de sis anys que Rita Barberá inaugurara a “bombo, platet i traca” la primera fase del Parc de La Rambleta res se sap de l'execució de la seua segona fase i no diguem res de la seua tercera i última fase. Com es recordarà el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, de 2002 Rita Barberá va inaugurar, amb mascletà inclosa, la primera fase de La Rambleta en el discurs inaugural de la qual va prometre que en la següent legislatura, els veïns, veuríem la segona fase. Eixa legislatura va concloure al maig del 2007 i més d'un any després no s'albira cap avanç en el projecte.



Periòdicament els veïns, que reconeixen a l'Ajuntament, això sí, que el disseny de la primera fase es va fer d'acord amb les seues propostes o suggeriments, es reunixen periòdicament i alternativament amb les delegacions d'Urbanisme (per tractar-se d'un SGEL) i d'Expropiacions, sense que fins a la data s'haja produït cap avanç. Urbanisme els diu que el projecte està redactat per un Estudi d'Arquitectura extern a l'Ajuntament i que ara està supervisant-lo el Servici de Grans Projectes Urbans i que ha proposat a la Delegació d'Expropiacions el sòl a expropiar per a la seua realització. Però després, quan acudixen a la Delegació d'Expropiacions, esta els diu que el pressupost o cost econòmic de l'expropiació de la parcel·la central de la segona fase del parc de La Rambleta és major que el pressupost total que la delegació d'Expropiacions té assignat per a adquirir sòl.

Els veïns que esperaven i confiaven que el nomenament de Ramón Isidro com a responsable de l'Àrea de Parcs i Jardins que, encara que no té competència directa en els Grans Parcs, impulsara la segona fase, estan decebuts. El lamentable, a més, és que les dos alqueries –Casa Vallbona i Alqueria d'Armela, ubicades en les parcel·les de la segona fase estan patint un continu deteriorament, per què fa temps que van ser abandonades pels seus propietaris en espera de ser expropiats, i temen que esta circumstància facilite assentaments i, pitjor encara, que siguen past de les flames com ja ho han sigut les alqueries pròximes del Volant, Nicolau, Rals, Rocatí i Molí de Gàbia, els dos últimes este mateix any.



El Parc de La Rambleta, segons hem tingut coneixement l'entitat veïnal, és posat com a exemple de Parc modèlic per professors de la UPV, sobretot per l'excel·lent recreació del bosc de ribera i l'àmplia i completa zona de jocs infantils. Per això, encara que els veïns tenen reivindicacions prioritàries com la falta de transport públic pel bulevard sud o d'aparcaments públics, així com la construcció del Centre Cultural, entre altres molts, estan decidits a no passar per alt esta secular reivindicació per la qual continuaran treballant sense parar.

AVV del barri Sant Marcel·lí

No hay comentarios: