FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

martes, 21 de mayo de 2013

NOTA DE PREMSA AVV


L'Associació de Veïnes i Veïns del Barri Sant Marcel•lí ha denunciat hui que un any després del seu tancament, el Poliesportiu Rambleta segueix tancat i barrat.

Pel que sembla el compromís d'obrir les instal•lacions abans de l'estiu adquirit per Cristóbal Grau, Delegat d'Esports de l'Ajuntament del València i a més president de la FDM (Fundació Esportiva Municipal), amb l'Associació de Veïn@s no serà complert, malgrat les diverses reunions celebrades en la Delegació d'Esports i de l'Assemblea de Veïns celebrada en ple carrer el 24 de novembre del passat any, doncs els successius recursos judicials que la UTE que gestionava el Poliesportiu ha plantejat contra l'Ajuntament ho fan legalment impossible.

Com es recordarà aquest equipament esportiu situat al barri de Sant Marcel•lí, inaugurat fa 10 anys, i que donava servici no solament al barri de Sant Marcel•lí, sinó també a altres barris del sud de la ciutat com la Creu Coberta, Sant Vicent (Camí Reial) o la Torre, entre altres, va ser clausurat al juny de 2012. I abans de produir-se el seu tancament per ordre judicial, doncs una de les dues empreses adjudicatàries que formava la UTE que gestionava les instal•lacions va entrar en concurs de creditors, ja venia tenint problemes de desatenció doncs els seus equips o aparells no rebien el degut manteniment, no es reposaven i molt menys s'actualitzaven amb el pas dels anys, per la qual cosa en les dues últimes temporades es van rebre constants queixes, per part dels usuaris, de l'estat d'abandó de les instal•lacions, tant en la FDM com en l'entitat veïnal. A més la UTE devia el cànon municipal des de feia temps sense que l'Ajuntament hagués pres cap mesura contra la gestora.

De fet els usuaris amb més recursos econòmics o major mobilitat, després de l'estiu, es van buscar altres alternatives com el Poliesportiu Municipal més proper que és el de Patraix, instal•lacions de pobles propers de l'Horta Sud o fins i tot instal•lacions de caràcter privat. No així les persones majors o amb mobilitat reduïda que esperaven com a “aigua de maig” que per a aquestes dates estigués reobert el Poliesportiu Rambleta.

En l'última reunió celebrada el passat mes de febrer, en el local social de l'entitat veïnal ple a vessar de veïns i usuaris, tant el president de la FDM Cristóbal Grau com el gerent Luís Cervera, es van comprometre a realitzar les obres de rehabilitació del Poliesportiu, a partir del mes de març a compte de la FDM per un import d'uns 180.000 euros, fent així més atractiva la seua gestió a les possibles empreses que es presentin al nou concurs, en alliberar a la nova gestora de les despeses de rehabilitació, doncs com es recordarà en l'anterior concurs, celebrat al novembre de 2012, va quedar desert al no presentar-se cap empresa.

Doncs bé, segons han comprovat in situ en visita realitzada hui tant per representants de l'Associació de Veïn@s com per membres del grup municipal d'EU entre els quals es trobava la regidora Rosa Albert, acompanyats per responsables de la FDM, entre ells l’asessor Jesús Gracia, les obres de rehabilitació estan en marxa, encara que a ritme lent, doncs encara que els tràmits administratius per a la nova licitació o concurs estan en marxa, no està previst que aquests finalitzen abans de dos mesos, per la qual cosa es dóna per perdut totalment aquest curs. A més si s'adjudica i encara està sub judice la nova empresa gestora no podrà entrar en les instal•lacions fins a tant no es resolga el litigi. És més, les instal•lacions han hagut de suportar entrades forçades, i encara que pel que sembla no s'han realitzat robatoris, si trencaments de cristalls i altres desperfectes. Finalment els veïns lamenten que per unes o altres raons, unes instal•lacions que van costar tant reivindicar, porten un any tancades.

A. VV. del Barri Sant Marcel•lí

No hay comentarios: