FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

martes, 27 de marzo de 2012

Visita al Monestir de Sant Miquel dels Reis







Organitzat per l'Asso. de Veïnes i Veïns i per la Unió Musical l’Horta, dins dels actes programats per ambdues entitats amb motiu del Dia de la Dona, el passat dijous 22 de març a les 6 de la vesprada va tindre lloc una visita al Monestir de Sant Miquel dels Reis.

A l’arribada al monestir ens va rebre una guia que en primer lloc ens va introduir en els antecendens de este notable edific reixentista valencià. Els seus orígenes i gestació, allò que ha sigut, els seus diversos usos al llarg de la història, les seus funcions actuals, els seus estil arquitectònics

Vistarem l’exposició “Dona i Cultura Escrita” on s’exposen llegats i donacions de dones a la Biblioteca Valenciana. Una mostra que pretén reivindicar el paper de la dona en la cultura escrita, moltes vegades oblidada o oculta, al mateix temps que retre un homenatge a totes aquelles dones que han col·laborat en l’engrandiment de la Biblioteca Valenciana. Allí es mostren poemas, llibres, fotografies, etc.

També visitarem les església, la capella dels Reis, els claustres, l’escala imperial, la torre del prior, la sala capitular, les cel·les de l’antiga presó, etc. El grup vam graudir de la visita a aquesta joia valenciana i, a més, coneguèrem un poc més una part de la nostra història.

No hay comentarios: