FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

jueves, 1 de marzo de 2012

BIBLIOTECA MUNICIPAL "CLARA SANTIRÓ"


Foto: Tomás Sánchez



NOTA DE PREMSA DE L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNES I VEÏNS
     DEL BARRI DE SANT MARCEL·LÍ   -  01-03-2012  


L'Ajuntament dedica la Biblioteca de “La Rambleta” a l'escriptora Clara Santiró

Els veïns del barri de Sant Marcel•lí han mostrat hui la seua satisfacció i agraïment a l'Ajuntament de València, per haver atès la sol·licitud presentada per l'Associació de Veïnes i Veïns, amb el suport de totes les entitats culturals, esportives i educatives del barri, dedicant la biblioteca del recentment inaugurat Centre Cultural Rambleta a l'escriptora Clara Santiró i Font, en record i homenatge de la insigne escriptora valenciana veïna del barri. La petició va ser formulada fa quatre anys a la Delegació de Cultura.

Clara Santiró, desapareguda el 2007, era coneguda per tots els veïns i veïnes de Sant Marcel•lí, on residia des dels 8 anys i on havia exercit una impagable tasca cultural i social. Com a escriptora de narracions infantils va mantenir un constant contacte amb molts xiquets i xiquetes del barri que, en més d'una ocasió, van escoltar els seus contes, van assistir a les seves visites guiades per Sant Marcel•lí o van llegir i van treballar a les escoles els seus llibres, com per exemple El dos gegants de Sant Marcel•lí, El gripau, Tha-rom-xina o Mil tretze.

Segons s'afirma en l'escrit que es va presentar en el seu moment a l'Ajuntament, d'aquesta manera s'aconseguirà que la seva memòria perdure entre els valencians, i amb ella els valors humans que representava, perquè “Clara Santiró simbolitza la tenacitat, la tolerància, l'amistat i la generositat. I també, no hem d'oblidar-ho, el respecte per la seua llengua, el valencià, que tant estimava, com un element inseparable de la nostra personalitat. No és casualitat que el seu llibre El gripau fos triat pel Forum dels Cultures pels seus valors humans i ecològics”.

Entre les entitats que van recolzar la demanda dels veïns de Sant Marcel•lí -quaranta en total- cal destacar la totalitat dels col·legis i instituts de la zona, les dues falles del barri, els de clubs esportius Murrciélagos i A l’Abast, les penyes futbolístiques i de ciclistes, l'Associació de minusvàlids ALBORADA, l'Associació José Luis Sanpedro per a la salut i la cultura, la biblioteca de l'Hospital la Fe i la Unió Musical l'Horta, entre altres.

Dona entranyable i de tarannà vitalista estava oberta a nombroses iniciatives. Va ser sòcia de diverses entitats del barri com per exemple l'Associació de Veïns, la Unió Musical l'Horta i la Falla, entre altres. En 2004 va col·laborar en activitats relacionades amb el 50 Aniversari del barri i així mateix participava en la parròquia com catequista de la línia de valencià.


No hay comentarios: