FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

domingo, 20 de marzo de 2011


València març del 2011

MOTIUS PER A UNA REIVINDICACIÓ
Fa quatre anys l'Administració Local i Autonòmica van col•locar dos cartells anunciant la construcció d'un institut a la ronda Sud entre Campos Crespo i Gaspar Aguilar. Este institut és una infraestructura prevista en el mapa escolar que la Generalitat Valenciana va elaborar en 1996, quan era Conseller d'Educació l'actual President de la Generalitat. Però realment la importància de la construcció d'este institut és la realitat educativa de la zona en què està enclavat i les zones confrontants que es beneficiarien del mateix, ja que permetria acabar amb la massificació i doble torn en l'IES Juan de Garay, així com l'escolarització en instituts dels alumnes de 1º i 2º d'ESO que es troben en diversos col•legis de la zona, al crear-se mes places de secundària, podent donar a estes zones la possibilitat d'oferir des de l'administració tot tipus de batxillerats.

Després de quatre anys sense començar les obres i sent coneixedors que la nostra Comunitat és la campiona del fracàs escolar de l'estat espanyol, creiem que hem de demanar que es realitzen les infraestructures necessàries per a ajudar a acabar amb este fracàs que es dóna principalment en l'ESO. També hem de demanar que es posen els mitjans adequats per a millorar el nivell educatiu que segons les dades de la pròpia Conselleria d'Educació no paren de baixar. Per això, les associacions veïnals junt amb les associacions de mares i pares, preocupats pels incompliments de l'administració, pel fracàs escolar, pels retalls previstos per als pròxims anys i en defensa del dret de l'educació proposem una concentració reivindicativa i amb caràcter lúdic el pròxim 24 de març a les 17,30, en els solars on estan col•locats els cartells que anuncien des de fa 4 anys la construcció d'un institut que des de fa 15 anys està en un mapa escolar que encara no està acabat.

Segurament esta acció no serà decisiva per a la construcció de l'Institut, ni vaja a acabar amb el fracàs escolar, ni faça que les promeses que ens fan des de les administracions siguen compromisos reals, però potser és millor no fer res?. Com a associacions, com a ciutadans, hem de fer alguna cosa. Tenim deures i drets, i ens enfrontem al deure de defendre els nostres drets quan es vulneren. El dret a l'educació dels nostres fills s'està vulnerant i no podem seguir regalant amb el nostre silenci la impunitat del què promet i no complix, del que no actua davant del fracàs escolar, del que ens enganya col•locant un cartell justament en precampanya electoral per a després oblidar-se de tot. Diguem prou.

Estos són els motius i per ells vos esperem en els solars del futur institut, segurs de tindre suficients raons per a estar allí i la raó en la nostra reivindicació.

NO MES PROMESES INCOMPLIDES

PER UNA ENSENYANÇA PÚBLICA DE QUALITAT

INSTITUT JA.


Col•lectiu d'associacions de mares i pares i associacions veïnals de Sant Isidre, Safranar, Jesús, Favara, Sant Marcel•lí i Patraix.

No hay comentarios: