FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

sábado, 6 de marzo de 2010

L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNES I VEÏNS CELEBRA EL "DIA DE LA DONA"

El mal oratge no ha sigut impediment per què l'Associació de Veïnes i Veïns celebrarà el "Dia de La Dona" mitjançant un Taller lúdico-festiu.


En primer lloc cadascun@ de les assistentes-assistents ha presentat els trets principals d'una dona que haja destacat al barri, al País Valencià, a Espanya o arreu del món, pegant posteriorment una foto de la dona presentada en un mural. Entre les prop de la vintena de dones presentades figuraven la mestra del barri Veri, la compositora valenciana Matilde Salvador, l'escriptora catalana Mercé Rodoreda, la Pasionària, la sufragista Clara de Campoamor, l'escriptora i filàntropa Concepción Arenal, entre les diverses espanyoles. L'escriptora xilena Gabriela Mistral, la investigadora italiana Rita Leví-Montalcini, la polonesa Irena Sendler que durant la 2a Guerra Mundial va salvar prop de 2500 xiquets jueus, la indígena boliviana de la colònia minera de Pulacayo-Potosí Domitila Barrios de Chungara o l'assassinada primer ministre de l'Índia Indira Ghandi, són algunes de les extrangeres que han estat presentades.

El final de cada presentació ha sigut refrendada amb aplaudiments. Una representació del futur Grup de Batucada del barri, format majoritariament per dones, també ha estat present a l'acte. El Taller ha finalitzat amb dos balls -un grec i la muixaranga- que han estat ballats per tots els assistents.

No hay comentarios: