FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

martes, 6 de octubre de 2009

Demà hauria d'inaugurar-se el Centre Cultural Rambleta


L'Associació de Veïnes i Veïns i la Unió Musical l'Horta, ambdós del barri Sant Marcel·lí han denunciat hui que demà hauria d'inaugurar-se el Centre Cultural Rambleta, o eixa va ser almenys la promesa de l'alcaldessa de València, Rita Barberá pronunciada el 7 de desembre del 2007 amb motiu de l'acte de col·locació de la primera pedra «Posarem la primera pedra, vigilen ( als veïns) que es pose la segona, la tercera, la quarta… perquè l'empresa puga complir, haja de complir el seu compromís de tindre-la en 22 mesos. Abans de dos anys estarem ací per a inaugurar-la amb vostés…»

Els altres, o siga els veïns, si que hem complit amb l'encàrrec que ens va fer el 7 de desembre del 2007 la nostra alcaldessa. Ho hem fet durant vint-i-dos mesos, realitzant manifestacions pel barri, i concentracions enfront de l'Ajuntament i altres mobilitzacions, al constatar que uns quants mesos després de l'acte de la Primera Pedra del Centre Cultural no s'havien posat ni tan tan sols els fonaments.

En els primers dies de març la Delegada de Cultura de l'Aj. de València Mª José Alcón, ens va confirmar a ambdós entitats que, finalment, les empreses adjudicatàries del Centre Cultural Rambleta havien obtingut finançament dels bancs per a escometre les obres que permetran erigir l'edifici de l'equipament cultural tan anhelat per esta barriada del sud de la ciutat, però estes són les hores que les obres encara no han començat. És més, a primers de setembre ambdós entitats van sol·licitar una entrevista amb el regidor de Grans Projectes Urbans, Alfonso Grau i encara estem esperant que ens reba.

Els veïns, que no hem ocultat durant els dos últims anys la nostra preocupació al veure que transcorrien els mesos sense que s'iniciaran les obres, hem arribat inclús a arreplegar més de 3.000 firmes reclamant l'inici de les obres, així com hem realitzat fins a tres actes reivindicatius davant de la porta principal de l'Ajuntament i inclús en la pròpia barriada.

Per a “celebrar” la inauguració, els veïns, que se senten enganyats per l'Ajuntament, han editat un butlletí monogràfic que repartiran la setmana que ve per les 4.000 vivendes del barri, en el que denuncien sense embuts l'inexplicable retard de l'inici de les obres del Centre Cultural i advertixen que si en breus dates no s'inicien les obres, eixiran novament al carrer a exigir eixe equipament cultural tan necessari per al barri i la zona i a denunciar l'incompliment municipal.

No hay comentarios: