FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

sábado, 16 de mayo de 2009

Tretze mesos després del tall ferroviari Sant Marcel•lí i Camí Reial s'unixen per damunt dels nous túnels







Tretze mesos després del tall ferroviari, els veïns Sant Marcel·lí han comprovat amb satisfacció que al voltant de les deu del matí de hui ha quedat obert al trànsit rodat i de vianants el nou vial situat per damunt dels tres nous túnels ferroviaris actualment en construcció; AVE, Rodalies i Mercaderies. El vial inaugurat hui, que ha unit el seu barri (Sant Marcel·lí) amb el de Camí Reial, ha sigut construït tan sols uns metres més a l'est de l'antic pas inferior de vianants, llargament reivindicat per ambdós barris i, que ha tingut un vigència efímera encara que fructífera per què ha permés que el nombrós trànsit de vianants entre els dos barris s'haja efectuat amb la màxima seguretat, eliminant-se l'anterior volta pel carrer Soto Micó i, el que és més important encara, ha evitat possibles accidents.

El nou vial tindrà dos direccions totalment separades i una vorera o pas de vianants igualment separat que se situarà a l'oest del vial. La connexió és definitiva, encara que més tard se li afegirà, en la seua part central, una rotonda prevista en el projecte urbanístic dissenyat per l'Ajuntament i consensuat, fa temps, amb l'ADIF i els veïns, a través de l'Ajuntament i la Societat AVE-Parc Central. Tant l'ADIF com l'empresa adjudicatària COMSA han informat, a més, a les entitats veïnals dels barris afectats, que immediatament es tallarà el trànsit, de fet ja s'ha tallat, de vehicles i vianants pel pas inferior ubicat en el carrer Soto Micó, per a posteriorment derrocar el pont ferroviari existent, en desús ferroviari des del 4 d'abril del 2008.

Com es recordarà estos treballs arrepleguen la construcció de les infraestructures ferroviàries que van des del viaducte sobre el Nou Llit del Túria fins al Bulevard Sud, i pel que es referix a la infraestructura activada hui s'emmarca dins d'una sèrie d'obres complementàries que arrepleguen la reposició de les servituds i dels vials afectats per les obres.

Els veïns assenyalen, finalment, que ambdós barris estan necessitats de bones connexions de vianants i de trànsit rodat, ja que són com una espècie de gots comunicants, per què mentres Sant Marcel·lí té la major part dels equipaments públics de la zona, entre els quals s'inclouen cinc col·legis de primària, Centre de Salut, de Servicis Socials, Centre Municipal de Majors, així com instal·lacions esportives i el Parc de La Rambleta; Camí Reial té dos centre educatius, l'Institut Joanot Martorell que impartix Secundària i Batxillerats, i el Centre de Formació Professional Ciutat de l'Aprenent, que impartix Cicles Formatius, just d'allò que manca Sant Marcel·lí. Per això celebren l'activació d'este nou vial i esperen que este fet siga un punt d'inflexió positiu de cara a la comunicació entre ambdós barris.

No hay comentarios: