FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

viernes, 6 de marzo de 2009

Projectes bloquejats al barri de Sant Marcel·lí

Tots els projectes que afecten el barri Sant Marcel·lí i que han sigut llargament reivindicats pels veïns i veïnes estan actualment paralitzats.

Aparcaments públics
Una de les demandes veïnals, la construcció d'aparcaments públics, se'ls ha promés l'una i l'altra vegada la seua execució i inclús se'ls ha demanat informació, als veïns, sobre la titularitat de les parcel·les on volen que s'ubiquen estos equipaments (sic), quan hauria de ser el propi Ajuntament el que demanara o sol·licitara esta informació al seu Servici de Patrimoni. Però “que si vols arròs Caterina”, l'una i l'altra vegada els veïns prompte descobrixen la crua realitat "que mai arriben".

Segona fase del Parc de La Rambleta
Més de tres dècades després de l'inici de la seua reivindicació i de sis anys que Rita Barberá inaugurara a “bombo, platerets i traca” la primera fase del Parc de La Rambleta no es sap cap cosa de l'execució de la seua segona fase i molt menys de la seua tercera i última fase.
Com es recordarà el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, de 2002 Rita Barberá va inaugurar, amb mascletà inclosa, la primera fase de La Rambleta en el discurs inaugural de la qual va prometre que en la següent legislatura, els veïns, veuríem la segona fase. Eixa legislatura va concloure al maig del 2007 i més d'un any després no s'albira cap avanç en el projecte.
Els veïns es reunixen, periòdica i alternativament, amb les delegacions d'Urbanisme (per tractar-se d'un SGEL) i d'Expropiacions, sense que fins a la data s'haja produït cap avanç. Urbanisme els diu que el projecte està redactat per un Estudi d'Arquitectura extern a l'Ajuntament i que ara està supervisant-ho el Servici de Grans Projectes Urbans i que ha proposat a la Delegació d'Expropiacions el sòl a expropiar per a la seua realització. Però després, quan acudixen a la Delegació d'Expropiacions, esta els diu que el pressupost o cost econòmic de l'expropiació de la parcel·la central de la segona fase del parc de La Rambleta és major que el pressupost total que la delegació d'Expropiacions té assignat per a adquirir sòl. La veritat és que en els pressupostos municipals de 2009 no s'ha posat un sol euro per a expropiar sòl.


El tramvia orbital o T6
L'activació de pont de l'Assud de l'Or, que ha tancat definitivament el bulevard sud, ha eliminat l'únic impediment que, el conseller senyor Mario Flores, esgrimia per a no desenvolupar un transport públic, versus tramvia orbital o T6, per este vial que articule la comunicació de la barris del sud situats a un costat i a l'altre del mateix, esmenant amb això la desatenció municipal, especialment de la Delegació de Mobilitat, que ha relegat o oblidat l'activació d'una línia d'EMT pel bulevard sud més d'un lustre després de la seua inauguració.

El Centre Cultural Rambleta
Finalment cal assenyalar que el cas més sagnant és el del Centre Cultural Rambleta, un equipament que els veïns creien que anava ser una realitat en 2009, i això que en l'acte de col·locació la Primera Pedra celebrat el 7 de desembre del 2007 “a so de bombo i platerets” l'alcaldessa, Rita Barberá, li va arengar amb les paraules següents: “ Hui comencem a fer realitat este Centre Cultural i a vostés (veïns) els vaig a fer un encàrrec, un encàrrec especial, per delegació. Posarem la primera pedra, vigilen que es posa la segona, la tercera, la quarta… perquè l'empresa puga complir, haja de complir el seu compromís de tindre-la en 22 mesos. Abans de dos anys estarem ací per a inaugurar-la amb vostés." Quinze mesos després la parcel·la s'ha convertit en un muntó de runes i en unes casetes d'obra plenes de grafitis i amb les finestres trencades que, si algú no ho remeia, molt ens temem prompte estaran plenes d'okupes.
Desgraciadament, segons l'opinió dels veïns, fins ara de res han servit els milers de signatures recollides ni els actes de protesta demanant que s'inicien les obres. Serà la crisi?


No hay comentarios: