FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

lunes, 23 de febrero de 2009

Salvem la Valleta - No a l'autovia Villena - Muro

L'ASSOCIACIÓ CULTURAL PINTOR REMIGIO SOLER, ens encoratja a signar el manifest contra la construcció de l'autovia Villena-Muro, que suposara de "facto" la destrucció, entre altres indrets, de la Valleta d'Agres.

Les grans obres públiques, com les autovies, tenen un impacte enorme i fan de barreres ecològiques entre ecosistemes. El Parc Natural de la Serra de Mariola i el Paisatge Protegit de la Solana del Benicadell estan connectats gràcies al riu d’Agres, i aquest fa de corredor biològic entre els dos paratges. Les nostres terres són muntanyoses, amb rius transparents i boscos mediterranis autèntics. L'agricultura minifundista és la nostra identitat. Aquesta ha sigut, i encara és, el motor econòmic i vertebrador de la Valleta.

L'autovia Villena-Muro pretén unir aquests dos punts amb una via de quatre carrils, seguint longitudinalment el curs natural del riu d’Agres. Aquest projecte és part d'un de molt més gran: connectar Madrid amb Benidorm.

La Valleta d'Agres i els pobles que la conformen són rics per naturalesa, rics en patrimoni natural i cultural, i la prova la tenim amb el santuari de la Mare de Déu d'Agres, les Caves, les Covetes dels Moros, la via del Xitxarra, la torre d'Agres, l'Estret, la penya del Frare i un considerable etcètera. Aquests són monuments d'importància històrica, arquitectònica i natural, monuments que els nostres avantpassats ens han deixat i que nosaltres estem obligats a tindre'n cura i mimar perquè les nostres futures generacions puguen gaudir-los com els hem gaudit nosaltres.

Els fruits que ixen de les nostres terres són sans, bons i justos. Som unes terres reconegudes pels nostres productes, per la qualitat que oferim. Si deixem que ens lleven això, estem deixant que ens lleven la nostra identitat. Volem mirar cap al futur, sí, però de manera sostenible.

Aquests pobles que conformen la Valleta tenen un tren que dia a dia veu com passa el temps i cap administració no fa res per millorar-ne l'estat, per donar-li un rendiment ni per fer-lo fort i efectiu, per què? Pensem que el tren Xàtiva-Alcoi pot ser molt més beneficiós si es fan les millores que tants anys fa que es demanen. Autovia i tren formen les dues cares d'una mateixa moneda: quin model de desenvolupament i de relació amb el medi volem? Quines són les inversions que les nostres comarques i els nostres pobles necessiten?

L’agricultura amb una autovia com aquesta tendirà cap a la desaparició, l’ocupació de les millors terres de cultiu per l’autovia provocarà la fracturació del paisatge, la tendència cap al no-localisme i perdrà part de la identitat de la nostra cultura minifundista.

La plataforma SALVEM LA VALLETA: NO A L’AUTOVIA VILLENA-MURO vol mostrar amb aquest manifest la indignació cap a les administracions que volen construir el nostre futur sense comptar amb les persones que viuen i treballen en aquestes comarques. Demanem informació correcta i suficient sobre el projecte, el seu replantejament, la retirada i la seua substitució per una adequació de la carretera actual, i la inversió de recursos, no en actuacions com aquesta, sinó en millorar la qualitat de vida dels nostres pobles en aspectes com la sanitat, l'educació i serveis de tot tipus.

Volem prosperar, però des de la realitat de les nostres comarques. Volem estar comunicats però no de qualsevol manera. Volem mirar cap al futur, ser punt d’arribada.

VOLEM SER PUNT D’ARRIBADA, NO UN LLOC DE PAS!!!


Per signar el manifest polsa ací.

Per a més informació polsa ací


Torre Mora i Valleta d'Agres
Foto: Vicent Soler


L'Associació Cultural Pintor Remigio Soler es va crear al barri Sant Marcel·lí de la ciutat de València el 25 de juny de 2007, per un grup d'admiradors/res de la seua obra, la qual pensen que cal donar a conéixer, preservar i conservar. Nascut a Agres el 16 d'octubre de 1897, fa faltar a Agullent el 7 d'agost de 1983 on està enterrat. Amb una ampla obra pictòrica, no sols religiosa, també de cavallet, va esculpir en 1939 l'actual imatge de la Mare de Dèu d'Agres. Va plasmar com ningú, amb el seu pinzells, les comarques centrals, sobretot la Serra Mariola i el Benicadell que sovint representava, fins i tot, en la pintura religiosa. Enamorat de la Serra Mariola i del Benicadell pujava molt sovint als seus cims, també a la Covalta i altre indrets de les comarques centrals. Gaudia d'allò més en observar, de tant en tant, en les seus ascensions els característics "mar de núvols", propi de les serres més elevades del nostre país. Es conserva alguna fotografia de les seues estades a les muntanyes de les comarques centrals.

Per a més informació sobre la seua biografia i obra podeu visitar la web
remigiosoler.org o remigiosoler.com, pàgina oficial de l'Associació Cultural Pintor Remigio Soler.

No hay comentarios: