FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

domingo, 14 de diciembre de 2008

Prop de 500 persones ocupen els terrenys del Centre Cultural Rambleta

Entre les 11,30 i les 14 hores de hui l'Associació de Veïnes i Veïns i la Unió Musical l'Horta, ambdós del barri Sant Marcel·lí han realitzat una jornada reivindicativa del Centre Cultural Rambleta.

Els actes s'han iniciat amb una Cercavila Reivindicativa presidida per una gran pancarta amb el lema: "Centre Cultural Rambleta. Un any, una pedra… Inici de les Obres Ja!!" amenitzada per la Banda de la Unió i la Banda Juvenil de la Unió, que ha recorregut els principals carrers del barri. Sobre les 12 hores, diversos centenars de veïns han procedit ha ocupar simbòlicament la parcel·la situada en l'encreuament de l'Av. Doctor Tomás Sala amb el carrer Pius IX, junt amb el bulevard sud, destinada a construir l'equipament cultural adjudicat fa més de dos anys i mig a la UTE CYES-BAC i Ruzafa Show.


A l'arribada als terrenys del futur Centre Cultural s'ha procedit a penjar la pancarta reivindicativa, així com nombrosos cartells i eslògans confeccionats pels veïns. A continuació la Banda de la Unió i la Banda Juvenil han interpretat diverses peces musicals. La presidenta de l'Associació de veïnes i veïns Carmina Castelló i el president de la societat musical Unió Musical l'Horta de Sant Marcel·lí Miquel Hernández han realitzat un parlament reclamant l'inici de les obres d'este equipament tan necessari per a la zona, llargament reivindicat pels veïns i promés fins a la sacietat per l'Ajuntament.



També ha sigut reproduït, davant del cabreig generalitzat dels assistents, un fragment del discurs pronunciat per l'alcaldessa de València, Rita Barberá, el 7 de desembre del 2007, ara fa una any, en l'acte de col·locació “a so de bombo i platerets” de la Primera Pedra i que van ser les paraules següents: “Hui comencem a fer realitat este Centre Cultural i a vostés (veïns) els vaig a fer un encàrrec, un encàrrec especial, per delegació. Posarem la primera pedra, vigilen que es pose la segona, la tercera, la quarta… perquè l'empresa puga complir, haja de complir el seu compromís de tindre-la en 22 mesos. Abans de dos anys estarem ací per a inaugurar-la amb vostés. "

L'acte ha continuat amb l'actuació de la Coral de l'Horta, les Muixarangues, junt amb altres activitats. Els veïns no descartem realitzar a principis de l'any que ve accions semblants si continua bloquejat l'inici de les obres de l'equipament cultural.

No hay comentarios: