FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

miércoles, 21 de noviembre de 2007

LA SEGONA FASE DEL PARC DE LA RAMBLETA BLOQUEJADA





Després de diverses reunions amb responsables de les delegacions municipals d'Urbanisme i Expropiacions els veïns de Sant Marcel·lí han arribat a la conclusió que el projecte de la segona fase del parc de La Rambleta, que comprén més de 42.000 metres quadrats de superfície, està en la UCI. I això, a pesar que el projecte d'execució estiga redactat i pendent tan sols de la seua aprovació per part de la Junta de Govern municipal.

L'entitat veïnal no entén com la delegació d'Urbanisme ha redactat el projecte d'execució de la segona fase sense tindre totes les parcel·les expropiades i disponibles. I, d'altra banda, no entén com la delegació d'Expropiacions demana a la Delegació d'Hisenda en els pressupostos municipals de 2008 que expropien junt amb la parcel·les pendent de la segona fase, totes les parcel·les pendents de la tercera i última fase, quan les parcel·les pendents de la segona fase han anat proposades de forma sistemàtica en els pressupostos del 2005, 2006 i 2007 amb resultats negatius, ja que en eixos exercicis no se'ls va assignar un sol euro. Això dóna a entendre la falta de voluntat política per a complir esta promesa electoral realitzada per l'alcaldessa de València Rita Barberá als veïns el 5 de juny del 2002 data d'inauguració de la primera fase del parc, i al maig del 2003 i de 2007, amb motiu de les eleccions municipals.

I el més greu encara, segons l'opinió dels veïns, la gran descompensació existent entre la quantitat d'àmplies zones verdes o grans parcs situats en el nord de la ciutat i les pocs situades al sud, on per a més inri han de suportar servicis molestos i que ningú vol com un Megacementeri, Subestació elèctrica, cotxeres d'EMT, Tanatori, Crematori i Depuradora, entre altres.

A la vista dels fets i tenint en compte que és prou improbable que s'aprove el projecte d'expropiacions per al 2008, i que el procés d'expropiacions contempla entre tres i quatre anys per al seu compliment i l'execució del jardí entre dos o tres anys, degut açò últim, entre altres causes, a que inclou la reubicació de totes les botigues de flors i làpides del cementeri, l'horitzó d'estar preparada la segona fase rondaria com molt prompte cap al 2014-2015. Els veïns, que se senten defraudats i enganyats per l'entabanament del govern municipal, no accepten la tan dilatada data de 2015 per a veure convertida en realitat la segona fase del parc pel qual porten lluitant des de fa més de 25 anys, i no descarten per això mobilitzar-se com ja ho van fer, en diverses ocasions, per a aconseguir la primera fase del parc.

Per l'AA VV Sant Marcel·lí
El portaveu: Vicent Soler i Alba


Dades sobre el parc de La Rambleta :
1a fase 53.588 m2, ja executada i inaugurada al juny 2002.
2a fase 44.357 m2, la que ara reivindiquen els veïns .
3a fase 32.265 m2, la que els veïns accepten diferir o posposar.



No hay comentarios: