FESTES POPULARS 2014

FESTES POPULARS 2014
FACEBOOK FESTES POPULARS 2014

Reivindicació i construcció del Centre Cultural Rambleta en imatges

domingo, 20 de abril de 2008

El Tall de les Línies C-3 i C-4: Qui es Qui en la Defensa dels Seus Veïns



El tall del tram ferroviari entre Vara de Quart i València Nord de les línies C-3 i C-4 ha suposat diferents sensacions segons de les poblacions o barris de què es tracte. Mentres els ajuntaments de les poblacions afectades pel tall ferroviari, amb alcalde socialista, han estat al lloro per a defendre els interessos dels seus veïns, a les poblacions amb primer edil popular els ha agafat amb el pas canviat, i ara, quan ja s'havia produït el tall, han intentat fer una insubordinació fora de lloc, i només de cara a la galeria, tractant de paralitzar les obres de l'AVE quan sabien que la situació no tenia ja marxa arrere. A això se l'anomena fer un brindis al sol per a justificar, de cara als seus veïns, allò que no han fet durant anys. Quan es va anunciar pels MMCC, i més concretament per Levante-EMV en una informacio signada pel seu redactor Paco Varea, l'entrada de l'AVE pel sud en superfície en pilastres de 13 metres, els primers a reaccionar vam ser les associacions de veïns dels barris de Camí Reial i Sant Marcel·lí saltant d'aleshores ençà a tort i a dret en defensa del interesos de los nostres veïns i veïnes. Després ho feren, sota la nostra pressió, el grup socialista de l'Ajuntament de València i posteriorment l'equip de govern. Segons s'ha pogut comprovar ara, paral·lelament, els ajuntaments de les poblacions de les rodalies de la línia C-3 que estan presidides per alcaldes socialistes es van mobilitzar per a defendre els interessos dels seus veïns mentres que els presidits per populars es van adormir en els seus llorers quedant-se a veure-les vindre. Des dels barris del sud no podem consentir, ara, eixe felibusterisme de baixa estopa després que ací, en els barris del sud, portem més d'una dècada de lluita, en tots els fronts, per a aconseguir el millor per als nostres barris i saludem de ser cert l'electrificació de la línia C-3 sumant-nos així a la secular reivindicació de l'AVAF (Associació Valenciana d'Amics del Ferrocarril). Nosaltres volem que a les obres de l'AVE els ocórrega com a la tornada de la cançó «No pares, sigue, sigue?» I encara que és evident que no hem assolit el cent per cent d´allò que reivindicàvem, hi ha suficients motius per celebrar, com així ho hem fet, allò que hem començat a abastar; la reunificació d´ambdós barris.
En quant a l´acte de celebració de l´Útim tren pel terraplé, d'estes línies volem agrair a Alfonso Grau, regidor de Grans Projectes Urbans, a Carmen Alborch, senadora i portaveu del Grup Socialista de l'Ajuntament de València, a Rafael Rubio Martínez, regidor de l'Ajuntament de València i portaveu del Grup Socialista de la Diputació de València, així com a Juan Soto i Carmina del Rio, també regidors del grup socialista, el seu suport a la nostra celebració. Els regidors socialistes ens van acompanyar en el viatge d'anada i durant tot el recorregut per Aldaia. Rafael Rubio va arribar fins i tot l'estació per a despedir-nos. Alfonso Grau ens va acompanyar inclús en el viatge de tornada. Esperem i desitgem que este suport es mantinga i no flaquege durant tot el procés que duren les obres, no sols del soterrament, també en les que es realitzen en superfície.
Capítol a banda mereix Empar Navarro, alcaldessa d'Aldaia qui ens va estar esperant en l'estació, pacientment, per a rebre'ns junt amb Francesc Ferrer, regidor d'Urbanisme, i dos o tres policies locals. Ens va dirigir unes breus paraules de benvinguda, i ens va acompanyar en una llarga passegada de més d'hora i mitja, mostrant-nos distints llocs de la població com la plaça de l'església, l'ajuntament, inclòs el saló de plens, el mercat municipal, el TAMA i els Horts d'oci, no abandonant-nos fins que, a escassos minuts de les nou de la nit, el tren va iniciar el seu marxa per a passar per "última vegada" en superfície pel talús que ens ha dividit a Camí Real i a Sant Marcel·lí durant més de quaranta anys.
També agraïm la presència de José Salvador Martínez Císcar, director general de València Parc Central Alta Velocitat 2003 S.A., de Mª. José Broseta, presidenta de la Federació de Veïns de València i de diversos membres de la seua Junta Directiva, i d'Esteban Gonzalo Rogel, president de l'AVAF (Associació Valenciana d'Amics del Ferrocarril) i diversos membres de la seua associació. I, finalment, agrair a tots els veïns i veïnes dels nostres barris la seua nombrosa assistència, prop de centenar i mig de persones, als actes ludicofestius que amb motiu de la supressió del pas del tren en superfície i el seu posterior soterrament organitzàrem el passat 4 d'abril. Eixa important resposta dels que ens van acompanyar en els actes de celebració ens encoratja i anima a seguir endavant en eixa línia constant de lluitar per «Un barri millor i més el nostre» i, «Més digne i habitable». Ells i elles, veïns i veïnes, són el nostre més preat tresor i la més valuosa penyora. Amb tots ells i elles volem continuar comptant en el futur, que de segur serà molt millor.

Autor:


VICENT SOLER (Portaveu Associació de Veïns Sant Marcel.lí)Publicat a la secció El Trinquet de LEVANTE-EMV de 15.Abril.2008

No hay comentarios: